Wat is psoriasis capitis?

Psoriasis capitis, ook wel psoriasis op de hoofdhuid, is een chronische auto-immuunziekte die een te snelle opbouw van huidcellen veroorzaakt. Deze opeenhoping van cellen veroorzaakt grijswitte schilfering op het huidoppervlak. Ontsteking en roodheid rond deze schilfers komen vaak voor. Met name de haargrenzen aan de voorzijde en aan de slapen zijn hierbij aangedaan. Zowel mannen als vrouwen kunnen psoriasis van de hoofdhuid krijgen. Psoriasis capitis is niet besmettelijk. Het belangrijkste doel van een behandeling is om te voorkomen dat de huidcellen zo snel groeien. Er is geen remedie voor psoriasis, maar u kunt de symptomen onder controle houden door de juiste behandeling.

Psoriasis kan overal op het lichaam voorkomen, bijvoorbeeld op de handen, voeten en op de gewrichten, zoals ellebogen en knieën.

Bij Berino Care zijn we gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. U kunt bij ons kosteloos een afspraak maken voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontvangt daarbij een advies afgestemd op uw haar en hoofdhuid.

Haar- en hoofdhuidanalyse
psoriasis