Borstprothese & lingerie

Bijna elke vrouw die het meemaakt kan het bevestigen: een borstoperatie is erg ingrijpend. Acceptatie heeft tijd nodig, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zullen langzaam terugkeren. Wij proberen daar met hart en ziel bij te helpen. Een vrouw, weer vrouw laten voelen, dat is ons doel.

Wij beschikken over een ruim assortiment borstprothesen, (prothese) lingerie, nacht- en badkleding. Er is een ruime paskamer die rolstoelvriendelijk is. Deze ruimte is ook speciaal ingericht voor het aanmeten van borstprotheses.

Bertina van den Berg is gediplomeerd Mammacare adviseuse en dus gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste borstprothese en lingerie. Zij werkt voornamelijk op afspraak zodat ze voldoende tijd kan inplannen. Het is belangrijk dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen en daarom wordt er bij een afspraak ruime tijd ingepland, zodat Bertina in alle rust kan helpen, en kan adviseren wat de beste oplossing en keuze is.

Wij werken met de merken: Amoena, Anita en Cyell.

Contact opnemen
berino-lingerie-1

Innovatieve Adapt Air borstprothese

Ontdek onze nieuwe en innovatieve Adapt Air borstprothese. De geïntegreerde luchtkamer maakt een individuele aanpassing aan de borstwand en het unieke silhouet van elke vrouw mogelijk. Vooral geschikt voor vrouwen met een oneffen littekengebied: met de Adapt Air ervaar je het gevoel van een borstprothese die nauw tegen je huid aansluit.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Het borstvolume van een vrouw kan bijvoorbeeld tussen twee maten liggen en bovendien zijn menselijke lichamen constant in verandering, bijvoorbeeld met gewichtsschommelingen als gevolg van hormonen of medicatie. Daardoor is het littekengebied individueel voor elk lichaam. Ook zijn ongelijkmatige littekens als gevolg van een borstamputatie niet ongebruikelijk. In al deze gevallen is een borstprothese die u zelf kan aanpassen een uitkomst.

Wat is een borstprothese?

Een borstprothese is een kunstmatige borstprothese die de vorm van de borst geheel of gedeeltelijk vervangt. Het past in een bh-cup met of zonder bh-zakje.

De meeste borstprothesen zijn gemaakt van zachte siliconengel, omhuld met een dunne film. Ze zijn gevormd om te lijken op de natuurlijke vorm van een vrouwenborst of een deel van een borst. Het buitenoppervlak voelt zacht en glad aan en kan een tepelomtrek bevatten.

Veel vrouwen die een operatie voor borstkanker hebben ondergaan en geen reconstructie hebben gehad, dragen een borstprothese. Het kan echter ook nuttig zijn voor vrouwen van wie de borsten van nature van elkaar verschillen in grootte of vorm, of die een borstreconstructie hebben ondergaan die geen gelijkmatige match heeft opgeleverd.

Voor sommige vrouwen kan het dragen van een prothese een tijdelijke keuze zijn voorafgaand aan de reconstructie. Andere vrouwen kunnen ervoor kiezen om geen borstreconstructie te laten ondergaan en vinden het dragen van een prothese een effectieve en geschikte keuze voor de lange termijn.

Wat kost een borstprothese?

Wanneer de borstprothese om een medisch noodzakelijke reden nodig is, of de borstamputatie om medische redenen plaats vond, dan wordt de borstprothese vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als de ontwikkeling van de borstklieren (vrijwel) geheel achterwege is gebleven, vergoedt de basisverzekering de kosten van een borstprothese. Daarnaast worden ook de kosten van de vervanging van borstprotheses die ouder dan 2 jaar zijn vergoed door de basiszorgverzekering.

In alle gevallen geldt wel dat er een doorverwijzing van een arts of mammacare-verpleegkundige nodig is en dat de prothese aanschaft is bij een leverancier die een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar, anders wordt er maar een deel van de kosten vergoed. De vergoeding uit de basisverzekering telt mee voor het eigen risico. Is er geen sprake van een medische noodzaak, dan vergoedt de basisverzekering niet. Er kan dan in veel gevallen een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Reactie van een van onze klanten

SEHM erkende leverancier

Berino is erkend door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen. Dit betekent dat u bij Berino kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan hoge en vooral de nieuwste kwaliteitsnormen. De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars eisen opstelt, waaraan de leveranciers moeten voldoen.

Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de erkende leveranciers aan deze kwaliteitseisen voldoen. Het betreft onder meer eisen op het gebied van bereikbaarheid, uitbesteding van werkzaamheden, voorlichting, opleidingseisen, bejegening, kwaliteitssystemen, voorraadbeheer, inrichting van de locatie, opbouw klantendossier, selectie van het hulpmiddel, passen en afleveren, nazorg, meting kwaliteit, etc.

Berino dient als leverancier van borstprotheses aan de eisen van deze erkenningsregeling te voldoen. Meer informatie kunt u vinden op www.semh.info

marwin talsma
marwin talsma
28/03/2023
Wat een top bedrijf, 1 woord geweldig
Kim Talsma
Kim Talsma
28/03/2023
Kom al jaren bij dit bedrijf, altijd tevreden naar huis met een goed geknipt kapsel.
Dyon Talsma
Dyon Talsma
28/03/2023
Fantastisch bedrijf! Enorm tevreden.
Hanneke van Tienhoven
Hanneke van Tienhoven
20/01/2023
In september kwam ik met heel dun naar op mijn achterhoofd voor een haarstukje. Bertina's advies: Doe eerst een kuur. Dat heb ik gedaan. In december had ik nieuwe dennennaald lange haren erbij. In januari al een bos haar. Super bedankt!
Marijke Kramer
Marijke Kramer
03/01/2023
Vanochtend weer een fijne professionele gezichtsbehandeling gehad bij Angela en daarna een mooie korte coupe met een toner om mijn eigen grijze 😉 haar op te frissen door Corrie. Ik ben weer helemaal fris en fruitig! En blij met Angela en Corrie!
Titia
Titia
14/12/2022
Gezellige zaak met bekwaam vriendelijk personeel. Voor het eerst haarextensions, goede uitleg en erg tevreden.
Marieke
Marieke
01/12/2022
Berino is My happy place 💖. Ik voel mij altijd welkom en gezien als klant. De huid- en haarspecialisten zijn echte toppers in hun vak en laten mij de beste versie van mezelf voelen!
Klachtenprocedure