Borstprothese & lingerie

Bijna elke vrouw die het meemaakt kan het bevestigen: een borstoperatie is erg ingrijpend. Acceptatie heeft tijd nodig, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zullen langzaam terugkeren. Wij proberen daar met hart en ziel bij te helpen. Een vrouw, weer vrouw laten voelen, dat is ons doel.

Wij beschikken over een ruim assortiment borstprothesen, (prothese) lingerie, nacht- en badkleding. Er is een ruime paskamer die rolstoelvriendelijk is. Deze ruimte is ook speciaal ingericht voor het aanmeten van borstprotheses.

Bertina van den Berg is gediplomeerd Mammacare adviseuse en dus gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste borstprothese en lingerie. Zij werkt voornamelijk op afspraak zodat ze voldoende tijd kan inplannen. Het is belangrijk dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen en daarom wordt er bij een afspraak ruime tijd ingepland, zodat Bertina in alle rust kan helpen, en kan adviseren wat de beste oplossing en keuze is.

Wij werken met de merken: Amoena, Anita en Cyell.

Contact opnemen
berino-lingerie-1

Wat is een borstprothese?

Een borstprothese is een kunstmatige borstprothese die de vorm van de borst geheel of gedeeltelijk vervangt. Het past in een bh-cup met of zonder bh-zakje.

De meeste borstprothesen zijn gemaakt van zachte siliconengel, omhuld met een dunne film. Ze zijn gevormd om te lijken op de natuurlijke vorm van een vrouwenborst of een deel van een borst. Het buitenoppervlak voelt zacht en glad aan en kan een tepelomtrek bevatten.

Veel vrouwen die een operatie voor borstkanker hebben ondergaan en geen reconstructie hebben gehad, dragen een borstprothese. Het kan echter ook nuttig zijn voor vrouwen van wie de borsten van nature van elkaar verschillen in grootte of vorm, of die een borstreconstructie hebben ondergaan die geen gelijkmatige match heeft opgeleverd.

Voor sommige vrouwen kan het dragen van een prothese een tijdelijke keuze zijn voorafgaand aan de reconstructie. Andere vrouwen kunnen ervoor kiezen om geen borstreconstructie te laten ondergaan en vinden het dragen van een prothese een effectieve en geschikte keuze voor de lange termijn.

Wat kost een borstprothese?

Wanneer de borstprothese om een medisch noodzakelijke reden nodig is, of de borstamputatie om medische redenen plaats vond, dan wordt de borstprothese vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als de ontwikkeling van de borstklieren (vrijwel) geheel achterwege is gebleven, vergoedt de basisverzekering de kosten van een borstprothese. Daarnaast worden ook de kosten van de vervanging van borstprotheses die ouder dan 2 jaar zijn vergoed door de basiszorgverzekering.

In alle gevallen geldt wel dat er een doorverwijzing van een arts of mammacare-verpleegkundige nodig is en dat de prothese aanschaft is bij een leverancier die een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar, anders wordt er maar een deel van de kosten vergoed. De vergoeding uit de basisverzekering telt mee voor het eigen risico. Is er geen sprake van een medische noodzaak, dan vergoedt de basisverzekering niet. Er kan dan in veel gevallen een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Reactie van een van onze klanten