Hoe ontstaat haaruitval en dunner wordend haar?

Het is normaal om elke dag haren te verliezen, per dag verliest de gemiddelde mens namelijk ongeveer 100 haren, dit heeft geen zichtbare gevolgen aangezien er ook weer ongeveer 100 haren per dag bij groeien. Als haar in grotere hoeveelheden dan normaal uitvalt, spreken we van overmatig haaruitval.

Het is lastig om de exacte oorzaak van overmatig haaruitval te achterhalen aangezien het meerdere oorzaken kan hebben zoals:

  • Erfelijkheid, dit is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen en bij vrouwen. Het treedt meestal geleidelijk op bij veroudering en in voorspelbare patronen zoals een teruglopende haarlijn en kale plekken bij mannen en dunner wordend haar bij vrouwen.
  • Hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschap, bevalling, menopauze en problemen met de schildklier.
  • Medische aandoeningen zoals onder meer alopecia areata, die fragmentatisch haarverlies veroorzaakt, hoofdhuidinfecties zoals ringworm of een haartrekkingsstoornis genaamd trichotillomanie.
  • Medicijnen en supplementen. Haarverlies kan een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen, zoals die gebruikt worden bij kanker, artritis, depressie, hartproblemen, jicht en hoge bloeddruk.
  • Stralingstherapie op het hoofd. Het haar groeit mogelijk niet hetzelfde terug als voorheen.
  • Stressvolle gebeurtenis. Veel mensen ervaren enkele maanden na een fysieke of emotionele schok een algemene uitdunning van haar.

Bij Berino Care zijn we gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. U kunt bij ons kosteloos een afspraak maken voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontvangt daarbij een advies afgestemd op uw haar en hoofdhuid.

Haar- en hoofdhuidanalyse
haaruitval
Lisa Teigeler
Lisa Teigeler
07/03/2021
Wat een super salon! Erg fijn en vriendelijk geholpen, met een fantastisch mooi eindresultaat! Toppers!
Yvonne Peul
Yvonne Peul
03/03/2021
Fantastisch team, klantvriendelijk, kortom heerlijk genieten!! En natuurlijk Coronavriendelijk!!
Janke Jepma
Janke Jepma
03/03/2021
Fijne salon, goed advies, prettige sfeer, weer heerlijk nieuw kapsel en kleur
Hennie Blomsma
Hennie Blomsma
22/02/2021
Top bedrijf. Voor mij nummer 1 in haarwerken.
Anna Huizenga
Anna Huizenga
09/12/2020
Altijd weer prima.
Judith Deinum
Judith Deinum
23/11/2020
Ik ga altijd naar de schoonheidsspecialiste van Berino, wat helemaal top is. Laatst voor het eerst naar de kapsalon geweest. Zeer vriendelijk/leuk/professioneel geholpen. Omdat ik zelf niet goed een idee had wat ik nou eigenlijk wou kon ik rustig overleggen met degene die mij hielp (sorry naam vergeten :)). Door haar enthousiasme er helemaal van overtuigd dat het eindresultaat mooi zou worden, en dat was het ook! Tussendoor nog wat styllingtips gekregen waardoor mijn haar elke dag goed uit ziet. Nog steeds erg blij mee.
Marit
Marit
19/11/2020
Berino is een plek waar ze net dat stukje verder voor je gaan. Het personeel heeft oog voor detail en je wordt hier uitstekend geholpen! Professioneel advies en uitvoering.