Hoe ontstaat haaruitval en dunner wordend haar?

Het is normaal om elke dag haren te verliezen, per dag verliest de gemiddelde mens namelijk ongeveer 100 haren, dit heeft geen zichtbare gevolgen aangezien er ook weer ongeveer 100 haren per dag bij groeien. Als haar in grotere hoeveelheden dan normaal uitvalt, spreken we van overmatig haaruitval.

Het is lastig om de exacte oorzaak van overmatig haaruitval te achterhalen aangezien het meerdere oorzaken kan hebben zoals:

  • Erfelijkheid, dit is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen en bij vrouwen. Het treedt meestal geleidelijk op bij veroudering en in voorspelbare patronen zoals een teruglopende haarlijn en kale plekken bij mannen en dunner wordend haar bij vrouwen.
  • Hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschap, bevalling, menopauze en problemen met de schildklier.
  • Medische aandoeningen zoals onder meer alopecia areata, die fragmentatisch haarverlies veroorzaakt, hoofdhuidinfecties zoals ringworm of een haartrekkingsstoornis genaamd trichotillomanie.
  • Medicijnen en supplementen. Haarverlies kan een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen, zoals die gebruikt worden bij kanker, artritis, depressie, hartproblemen, jicht en hoge bloeddruk.
  • Stralingstherapie op het hoofd. Het haar groeit mogelijk niet hetzelfde terug als voorheen.
  • Stressvolle gebeurtenis. Veel mensen ervaren enkele maanden na een fysieke of emotionele schok een algemene uitdunning van haar.

Bij Berino Care zijn we gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. U kunt bij ons kosteloos een afspraak maken voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontvangt daarbij een advies afgestemd op uw haar en hoofdhuid.

Haar- en hoofdhuidanalyse
haaruitval

GRATIS HAAR- & HOOFDHUIDANALYSE

Maak een afspraak voor een gratis haar- & hoofdanalyse. Met de Mediscope nemen we jouw hoofdhuid onder de loep en kunnen wij precies zien wat de oorzaak van jouw klachten is.

marwin talsma
marwin talsma
28/03/2023
Wat een top bedrijf, 1 woord geweldig
Kim Talsma
Kim Talsma
28/03/2023
Kom al jaren bij dit bedrijf, altijd tevreden naar huis met een goed geknipt kapsel.
Dyon Talsma
Dyon Talsma
28/03/2023
Fantastisch bedrijf! Enorm tevreden.
Hanneke van Tienhoven
Hanneke van Tienhoven
20/01/2023
In september kwam ik met heel dun naar op mijn achterhoofd voor een haarstukje. Bertina's advies: Doe eerst een kuur. Dat heb ik gedaan. In december had ik nieuwe dennennaald lange haren erbij. In januari al een bos haar. Super bedankt!
Marijke Kramer
Marijke Kramer
03/01/2023
Vanochtend weer een fijne professionele gezichtsbehandeling gehad bij Angela en daarna een mooie korte coupe met een toner om mijn eigen grijze 😉 haar op te frissen door Corrie. Ik ben weer helemaal fris en fruitig! En blij met Angela en Corrie!
Titia
Titia
14/12/2022
Gezellige zaak met bekwaam vriendelijk personeel. Voor het eerst haarextensions, goede uitleg en erg tevreden.
Marieke
Marieke
01/12/2022
Berino is My happy place 💖. Ik voel mij altijd welkom en gezien als klant. De huid- en haarspecialisten zijn echte toppers in hun vak en laten mij de beste versie van mezelf voelen!