Hoe ontstaat haaruitval en dunner wordend haar?

Het is normaal om elke dag haren te verliezen, per dag verliest de gemiddelde mens namelijk ongeveer 100 haren, dit heeft geen zichtbare gevolgen aangezien er ook weer ongeveer 100 haren per dag bij groeien. Als haar in grotere hoeveelheden dan normaal uitvalt, spreken we van overmatig haaruitval.

Het is lastig om de exacte oorzaak van overmatig haaruitval te achterhalen aangezien het meerdere oorzaken kan hebben zoals:

  • Erfelijkheid, dit is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen en bij vrouwen. Het treedt meestal geleidelijk op bij veroudering en in voorspelbare patronen zoals een teruglopende haarlijn en kale plekken bij mannen en dunner wordend haar bij vrouwen.
  • Hormonale veranderingen als gevolg van zwangerschap, bevalling, menopauze en problemen met de schildklier.
  • Medische aandoeningen zoals onder meer alopecia areata, die fragmentatisch haarverlies veroorzaakt, hoofdhuidinfecties zoals ringworm of een haartrekkingsstoornis genaamd trichotillomanie.
  • Medicijnen en supplementen. Haarverlies kan een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen, zoals die gebruikt worden bij kanker, artritis, depressie, hartproblemen, jicht en hoge bloeddruk.
  • Stralingstherapie op het hoofd. Het haar groeit mogelijk niet hetzelfde terug als voorheen.
  • Stressvolle gebeurtenis. Veel mensen ervaren enkele maanden na een fysieke of emotionele schok een algemene uitdunning van haar.

Bij Berino Care zijn we gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. U kunt bij ons kosteloos een afspraak maken voor een haar- en hoofdhuidanalyse en ontvangt daarbij een advies afgestemd op uw haar en hoofdhuid.

Haar- en hoofdhuidanalyse
haaruitval
Suzanne Dijkstra
Suzanne Dijkstra
22/05/2021
Bij elk bezoek wordt je warm verwelkomd door een top team. Ze weten zich perfect te verdiepen in de klant.
Jantina Bleijinga
Jantina Bleijinga
20/05/2021
Al vele jaren klant. Bijna 10 jaar. Altijd top service en goede haar adviezen. Flexibel en vooral ontzettend klantvriendelijk en meedenkend personeel.
Nicole Kalter
Nicole Kalter
19/05/2021
Wederom ontzettend blij met het eind resultaat van mijn haar(/extensions). Personeel is vriendelijk, denkt met je mee, luister naar wensen en geeft goede adviezen. Altijd gezellig om hier in de stoel te zitten en de koffie staat klaar. Al jaren een zeer tevreden klant en ik zou het iedereen aanbevelen. Een absolute aanrader!
Jeroen&Corina Van Der Helm
Jeroen&Corina Van Der Helm
11/04/2021
Een heel fijn Team!! Ze zorgen ervoor dat je met een goed gevoel de deur uitgaat! Toppers!