Kale plekken op hoofd: Wat is de oorzaak en wat kun je eraan doen?

Heb je last van (acute) kale plekken op het hoofd? Wij begrijpen dat het voor de nodige onzekerheid kan zorgen. En dat is zonde, want er zijn diverse mogelijkheden om de kale plekken te verbergen. In deze blog vertellen we je graag meer over mogelijke oorzaken van de kale plekken op je hoofd en wat je er eventueel aan kunt doen. 

Wat is de oorzaak van kale plekken op het hoofd?

Eén van de oorzaken van kale plekken op het hoofd kan helaas genetisch bepaald zijn. In genoeg families komt een teruglopende haarlijn of kaalheid voor. De kale plekken ontstaan op een natuurlijke en geleidelijke manier. Mocht je haar vrij acuut uitvallen, dan kunnen er andere oorzaken schuilgaan achter de kale plekken op je hoofd. 

De meest voorkomende oorzaak van (acute) kale plekken op je hoofd is Alopecia Areata. Alopecia Areata behoort tot de auto-immuunziekten waarbij de haarwortelzakjes de groeiende haren aanvallen en afstoten. Het begint vaak met grote kale plekken op je hoofdhuid. In sommige gevallen valt niet alleen het haar op je hoofdhuid uit, maar kunnen ook je wimpers en wenkbrauwen uitvallen en kunnen je nagels aangetast worden. 

Een andere oorzaak van (acute) kale plekken op je hoofd kan een hoofdschimmel op je hoofdhuid zijn. Je hoofdhuid wordt door middel van een vetlaagje beschermd tegen bacteriën van buitenaf. Wordt dit vetlaagje aangetast, bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde producten, dan kan hoofdschimmel ontstaan op je hoofdhuid. Je haar kan hierdoor plotseling uitvallen. Het is belangrijk dat een hoofdschimmel goed behandeld wordt, anders kan je hoofdhuid dusdanig beschadigen dat er kale plekken ontstaan waar geen haar meer terug kan groeien. 

Kale plekken hoofd

Wat kun je doen aan kale plekken op het hoofd?

De reden van kale plekken op het hoofd kan natuurlijk per persoon verschillen. Geen hoofdhuid is hetzelfde. Bij Berino Care kunnen wij tijdens een gratis haar- en hoofdhuidanalyse met de Mediscope tot 200 keer ingezoomd op jouw haar en hoofdhuid. Onze haar- en hoofdhuidspecialisten kunnen precies zien hoe gezond jouw hoofdhuid is en wat eventueel een oorzaak kan zijn van de kale plekken op het hoofd. In sommige gevallen kunnen de kale plekken op het hoofd vermindert of zelf verholpen worden met de juiste behandeling. Mochten de kale plekken niet (meer) verholpen kunnen worden, dan kunnen onze specialisten je adviseren over de mogelijkheden van haarstukjes of haarwerken.

Haarstukjes om kale plekken op het hoofd te maskeren

Wat de oorzaak van de kale plekken op je hoofd ook zijn, wij begrijpen dat het voor veel onzekerheid kan zorgen. Wist je dat er veel mogelijkheden zijn om deze kale plekken te maskeren? Je kunt denken aan een haarwerk, maar het is niet altijd nodig om een compleet haarwerk aan te schaffen. Met (deel) haarstukjes is het mogelijk om de kale plekken te maskeren en het haar voller te maken. Een haarstukje is een kunstmatige haardos waarmee gedeeltes van het hoofd bedekt kunnen worden. Het is een goede oplossing voor mannen of vrouwen die last hebben van dunner wordend haar of kale plekken op het hoofd. Een haarstukje kan het haar meer volume en een voller aanzicht geven en camoufleert de kale plekken op het hoofd.  

Berino Care biedt een uitgebreide collectie in professionele haarwerken en haarstukjes van echt haar of synthetisch haar. Maak een afspraak bij Berino Care en ontdek de diverse mogelijkheden om de kale plekken te maskeren. Wij luisteren naar jouw wensen en behoeftes, en gaan samen met jou op zoek naar het haarwerk of haarstukje dat het beste bij jou past. 

Klant aan het woord

“Ik heb de service van Berino Care als uitstekend ervaren. Er hangt een prettige, gezellige sfeer. Het uitzoeken van het juiste haarstukje verliep gezellig en ik ben erg professioneel geholpen. Ik kom graag bij Berino Care voor de verzorging van mij haar. Ik zou Berino Care dan ook zeker aanbevelen.”

Gerda Wiegman

Over Berino Care

Bij Berino Care zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van haarwerken en haarstukjes. Wij begeleiden je persoonlijk en geven een eerlijk advies. Je bent bij Berino Care altijd verzekerd van een coupe die bij jou past, er natuurlijk uit ziet en comfortabel is. Wij vinden het belangrijk dat wij genoeg tijd voor je hebben om het perfecte haarwerk of haarstukje te vinden, daarom werken wij alleen op afspraak. Onze medewerkers zijn ook opgeleid in het herkennen en behandelen van diverse haar- en hoofdhuidproblemen. Je kunt bij ons een afspraak maken voor een gratis haar- en hoofdhuidanalyse om te kijken wat jouw klachten veroorzaakt en hoe gezond jouw hoofdhuid is.

Afspraak maken